Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за 147ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за 147ца

Искам да попитам възможно ли е да има накладки, които присвирват като спирам и може ли да се махне този шум, нови са.
    И като минавам през дупки така ли ми се струва или отзад и отпред някой път се чува като скърцане, от амортесьорите ли е или ? И това мога ли да се оправи по някакъв начин.
    Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
    146 1.4 - Темпераментната друсалинда
    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Това с накладките е напълно възможно да ти свирят , нищо че са нови ,каква марка са а иначе се оправя с други накладки на друга марка
    Alfa Romeo 145 1.4 16vEX
    Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX

Comment

А това скърцане колега ти е от тампони - най - вероятно тези на горните носачи! Проверяват се и ако са здрави се смазват, ако не слагаш полиуретанови такива!

---------- Post added at 07:41 ---------- Previous post was at 07:39 ----------

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
      Искам да попитам възможно ли е да има накладки, които присвирват като спирам и може ли да се махне този шум, нови са.
      И като минавам през дупки така ли ми се струва или отзад и отпред някой път се чува като скърцане, от амортесьорите ли е или ? И това мога ли да се оправи по някакъв начин.
      Колкото до накладките - аз съм с една от най - хубавите марки и пак при леко натискане на педала за кратко си издават леко присвирване. Малко е и до уцелване! Ако много ти свирят обаче - смени ги!
      Audi A6 3.0 TDI
      Infiniti FX35

Comment

За тампоните - ще ги смажа. Можете ли да ми кажете някой сервиз или "лице", което да ми помогне при тази операция. А до наклатките свирят някой път и то бая само като спирам от 10км. надолу.
        Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
          За тампоните - ще ги смажа. Можете ли да ми кажете някой сервиз или "лице", което да ми помогне при тази операция. А до наклатките свирят някой път и то бая само като спирам от 10км. надолу.
          Ами те повечето си свирят при съвсем леко натискане на педала,предполагам че ако го заковеш свирукане няма.....някой препоръчват мазане с медна грес отзад при буталцето при поставянето на накладките.
          Но пък ако си с някоя метална накладка дето я хваща и магнит по-добре ги сменяй ,че скоро дискове ще сменяш....
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Явно, е че не разбирам много от механиката на колата. Можете ли да ме посъветвате да отида някъде/при някого в Шумен, Варна да го погледне. Някой от форума или поне познат.
            Аз съм повече по козметичните промени, вън и вътре е и си поддържам алфичката.
            Малко оффтопик: днес си купих течност за чистачки за 2,90лв. - 1л. Съотношени 1:10 ! реално ли е това или ?
            Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

При нови накладки е възможно "свирене" като улегнат към диска това ще престане.
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                При нови накладки е възможно "свирене" като улегнат към диска това ще престане.
                или ще остане
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                  или ще остане
                  защото ги е прегрял
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                    защото ги е прегрял
                    Или защото са едно от хилядите ментета
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Не говорим ли за качествени накладки?
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

Аз нали все съм наопаки....сложих нови дискове и накладки "Спермафууус",и какво стана...от 200,от 100 от 15км/ч влакова композиция
                        Диска улегна или по-скоро олекна,щото накладката е супер ама диск не остана
                        За няма и 10 000км.Както каза многоуважаемия Бобо:- едно от хилядите ментета
                        На 156-та си купих "Спермафууус",и се бях зарекъл повече такова чудо да не си взимам,ама тъпата ми глава вече трети път купува тази долнопробна марка.
                        Истината е наистина в скъпа и качествена накладка.
                        Last edited by Linkestis; d.m.y г., 18:49.
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Определено е доста неприятно, даже съм забелязала, че скърцането се засилва когато е топло времето

Comment

Да ви попитам има ли някаква система в алфата 2.0 мотор.
                            Ситуацията, е че когато карам на полусъединител и падат оборотите и колата все едно ще изгасне ми излиза едно VDC с някакъв удивителен. На какво се дължи така, дразни ме? Мога ли да го спра? Гледах в менюто нищо не видях.
                            Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Working...
                            X